Työskenteleminen avotoimistossa

      Kommentit pois päältä artikkelissa Työskenteleminen avotoimistossa

Inhoan todella työskentelyä avotoimistossa. Kun muutimme uusiin tiloihin, johto päätti, että KAIKKIEN on istuttava yhdessä samassa valtavassa huoneessa. Tietysti kaikki paitsi johto. Tämä oli perusteltua sillä, että heillä on usein ulkopuolisia vierailuja. Itselläni on myös vieraita melko usein, mutta niissä tapauksissa minun on etukäteen varattava kokoushuone.

Nyt olemme istuneet toimistomaisemassa kolme kuukautta ja useat meistä on erittäin tyytymättömiä. Monien ja pitkien keskustelujen jälkeen yrityksen johdon kanssa olemme nyt päässeet siihen päätökseen, että jokaiseen paikkaan on tilattava sermi.

En vieläkään ole tyytyväinen, mutta parempi sermi toimistossa kuin päivittäinen päänsärky.

Olenko äreä muija?

Saatan olla äreä muija, mutta kun itselläni on ollut oma toimisto yli 20 vuotta, ei ole helppoa sopeutua kaikkeen meluun ja liikenteen.

Avotoimiston motiivina oli se, että pysyisimme kätevämmin mukana toimiston tapahtumissa ja pystyisimme enemmän sovinnaisesti keskustelemaan eri asioista. Jep, kuulostaa hienolta. Mutta myös se, että jouduimme kaikki osallistumaan muiden joskus melko äänekkäisiin yksityispuheluihin.

Jos istut huoneen ainoan ulko-oven lähellä, on myös paljon juoksua työpaikan ohi. Ihmiset menevät wc:hen, hakevat kahvia, menevät hakemaan raitista ilmaa tai ovat menossa lounaalle. Ja kun nyt kuulet valitukseni, varmaan ymmärrät, että istun melko lähellä sisäänkäyntiä. Sermi on tärkeä, joten kaipaan, kunnes saan sen toimistoon, jotta voin hieman enemmän eristäytyä sekä äänistä että visuaalisista vaikutelmista.

Olemme ainakin saaneet olla mukana sermien hankinnassa. Muuten olisimme todennäköisesti saaneet ainoastaan pöytäsermit. Nyt nämä ovat todella korkeat ja jakavat huoneen niin, että istumme neljä ja neljä irtoseinien keskellä.